GOD MORGON® tillför järn, kalcium och vitaminer

Lästid
2 min
Publicerad
09 februari 2004
Kontakter:
Presskontakt

Benskörhet är vanligt. Omkring varannan medelålders kvinna riskerar att senare i livet drabbas av benskörhetsfrakturer. Bland kvinnor i fertil åder är järnbrist vanligt. De nya produkterna GOD MORGON apelsin, persika, mango + kalcium och vitamin D vänder sig främst till kvinnor över 50 år och alla vuxna som har ett extra behov av kalcium och vitamin D. GOD MORGON apelsin, passionsfrukt, kaktusfikon +järn passar extra bra för kvinnor i fertil ålder vilka ofta har behov av extra järn.

JO Bolagets GOD MORGON sortiment innehåller tre produkter med mervärden i form av nyttiga tillskott; nyheterna GOD MORGON apelsin, persika, mango kalcium och vitamin D och GOD MORGON apelsin, passionsfrukt och kaktusfikon järn samt den befintliga GOD MORGON apelsin multivitamin .

Motion, kalcium och vitamin D motverkar benskörhet
Benskörhet är vanligt. Risken för en medelålders kvinna att senare i livet drabbas av en eller flera benskörhetsfrakturer är omkring 50 % och för en man ca 25 %*. För att minska risken att på äldre dagar råka ut för benskörhet spelar fysisk aktivitet i alla åldrar en stor roll. Det finns också starka belägg för att kombinerad behandling med kalcium och D-vitamin minskar risken för frakturer hos äldre kvinnor*.
Vitamin D underlättar kroppens upptag av kalcium. Ett glas juice, ca 2 dl, GOD MORGON kalcium och vitamin D, ger 30 % av rekommenderat dagsbehov av kalcium vilket är lika mycket som i ett glas mjölk. Ett glas juice innehåller också hela dagsbehovet av vitamin C.

Tre gånger så mycket järn tillsammans med vitamin C
En del behöver ibland mer järn än vad kosten kan ge och bör komplettera med järntillskott, detta gäller framför allt kvinnor i fertil ålder. Och gravida kvinnor rekommenderas att äta extra järn från 20:e graviditetsveckan **. GOD MORGON järn är berikad med järn av en typ som kroppen lätt tar upp. Dessutom tar kroppen upp tre gånger så mycket järn om det tillförs tillsammans med vitamin C vilket gör GOD MORGON järn till en mycket bra kombination. Ett glas, ca 2 dl , GOD MORGON järn, ger 40 % av dagsbehovet av järn och hela dagsbehovet av vitamin C.

Antioxidanter och B-vitaminer
Den som äter en välbalanserad och energirik kost behöver inga extra vitaminer. Idag när många har stillasittande arbeten som kräver mindre energi finns risken att inte få i sig alla vitaminer och mineraler naturligt genom kosten. Vissa grupper som barn, ungdomar och äldre har ökade behov av vitaminer.
GOD MORGON multivitamin innehåller en noga avvägd sammansättning av antioxidanterna C- och E-vitamin och de viktigaste B-vitaminerna. Antioxidanter har betydelse för att skydda kroppens celler och B-vitaminer behövs för cellernas ämnesomsättning. Ett glas, ca 2 dl, GOD MORGON multivitamin ger ca 30 % av dagsbehovet av de tillsatta vitaminerna och hela dagsbehovet av vitamin C.

Produkterna är 1- liters förpackning med skruvkork. Kostar ca 17 kronor och finns nu i butik (from vecka 6)
*Källa: SBU 2003 – Statens Beredning för medicinsk Utvärdering
** Källa: Livsmedelsverket

För mer information:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70 689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Birgitta Wessman-Neander, PR & Kommunikation
tel: +46 (0)8 789 54 35
mobil: +46 (0)70 689 54 35
e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76