Bönder bjöd på bröllopsfrukost

Lästid
1 min
Publicerad
18 maj 2004
Kontakter:
Presskontakt

Arlabonden Johan Schmidt och hans fru Krista var med och bjöd köpenhamnarna på frukost när kronprinsen skulle gifta sig.

Nästan hela Danmark engagerade sig i det kungliga bröllopet i fredags. Också bönderna ställde upp för att hylla brudparet, och Rådhuspladsen fylldes av bönder som delade ut kaffe, ostsmörgåsar, mjölk och Yoggi Yalla på fredagsmorgonen. Bakom arrangemanget stod Dansk Landbrug och Lantbruksrådet.

– Vi började klockan åtta, och då var det redan långa köer. Det gick åt otroligt mycket ost, och många ville veta var den kom ifrån, berättar Johan Schmidt. Då är det fint att vara bonde!

När all mjölk var slut var klockan halv elva, och det var dags att packa ihop. Men Johan Schmidt och Krista stannade kvar i huvudstaden några timmar till för att försöka få en skymt av brudparet innan de åkte hem till de 140 korna på gården utanför Sommersted.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76