Arlamedlemmar får ta emot guldmedaljer

Lästid
1 min
Publicerad
27 januari 2004
Kontakter:
Presskontakt

Den 2 februari är det dags igen. Duktiga mjölkbönder får resa till Stockholm och ta emot Guldmedaljen.

Guldmedaljen är den högsta utmärkelse som Svensk Mjölk delar ut för skicklighet och ansvarskänsla i arbetet med mjölkkvalitet. Den delas ut efter minst 23 års godkända leveranser.

I år är det kronprinsessan Victoria som delar ut utmärkelserna och tar alla medaljörer i hand. Totalt är det 101 medaljer som ska delas ut, och av dem är det 66 som tillfaller Arlamedlemmar. Medaljgårdarna har allt från åtta till 113 mjölkkor. Medelbesättningen är på 35 kor och medelleveransen 291 ton mjölk per år. Hela listan med guldmedaljörer finns på Svensk Mjölks hemsida (se länk).

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76