Arla tillbaka på norska mejerihyllor

Lästid
1 min
Publicerad
02 juni 2004
Kontakter:
Presskontakt

Nu är norska strejken över och Arla Foods kan åter fylla upp mejerihyllorna med produkter.

– Vi har minimerat förlusten genom att sälja produkterna till andra länder. Den verkligt stora förlusten är veckorna med fullständigt tomma hyllor och därmed en stor nedgång i omsättningen, sammanfattar Anders Jensen, dotterbolagsdirektör.

Särskilt hårt drabbad blev försäljningen av fetaost. Arla är marknadsledare på feta i Norge och strejken har ödelagt en del av högsäsongen för fetaost. Förutom feta är det riven och skivad ost samt blåmögelost som är Arla Foods största exportprodukter till den norska marknaden.

Norrmännen har under strejken kunnat få varor bland annat genom Coops eget distributionssystem som inte var drabbat av strejken. De kunde leverera både grönsaker och mjölk direkt till butikerna.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76