Arla introducerar fettsnåla nyheter

Lästid
1 min
Publicerad
08 januari 2004
Kontakter:
Presskontakt

Arlaåret inleds med flera lätta nyheter. Årets första Arlaköket innehåller recept för ett lättare liv. Dessutom lanserar Arla sin magraste hårdost hittills och Keldasåserna får lägre fetthalt. Årets första nummer av Arlaköket ”Nystart” innehåller recept för ett lättare liv där apelsin, lime och citron får spela huvudrollerna. Här finns lättlagade rätter som till exempel apelsin- och morotssallad, laxbulgur med limedressing och kyckling med citrusströssel. Samtidigt öppnas möjligheten att prenumerera på smala, kaloriberäknade veckomatsedlar på www.arla.se. Sju dagar i veckan, publiceras här smala, goda och lättlagade recept, innehållande max 550 kcal och 17 gram fett per portion. Här finns också möjligheten att underlätta planeringen av veckans middagar genom att kostnadsfritt prenumerera på veckomatsedlarna. På www.arla.se finns också läsvärt om hälsa och välbefinnande, tips på säsongens goda och sunda recept, må-bra-läsning och en hälsoordlista från A till Ö. Vecka 2 sänks fetthalten på Keldasåserna, där till exempel Kelda Ostsås sänks från tolv till åtta procent och Kelda Mild Citronsås får åtta procents fetthalt istället för 14. Vecka 3 lanserar Arla sin hittills magraste hårdost, Delite 5%. Mager ost är ett av de snabbast växande segmenten på hårdostmarknaden, där de fettsnåla ostarna har ökat sin andel med 25 procent den senaste tolvmånadersperioden.

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727