Arla Foods säljer företaget Cremo

Lästid
1 min
Publicerad
12 maj 2004
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods har sålt företaget Cremo, som ligger på Fyn och framställer mjölkbaserade tillsatser, till det irländska livsmedelsföretaget Kerry Group.

Cremo hade det förra verksamhetsåret en omsättning på 230 miljoner DKK, och sysselsätter 93 personer. Företaget är ett av världens tre ledande företag inom sitt område. MD Foods köpte delar av Cremo 1989 och övertog det helt 1993.

– Vi stod inför valet att antingen satsa mer inom området eller sälja. Anbudet från Kerry Group kom oväntat, men det var av en sådan karaktär att vi valde att sälja företaget, säger försäljningsdirektör Henrik Andersen på Arla Foods Ingredients.

– Arla Foods Ingredients har en stor tillväxtpotential inom mjölkpulver och mjölkproteiner och vi kommer att lägga fokus där framöver, tillägger han.

Kerry Group är en av världens största producenter av ingredienser och tillsatser till livsmedelsindustrin och framställer dessutom livsmedel till den irländska och brittiska marknaden. Företaget har omkring 20 000 anställda och en omsättning på cirka 28 miljarder DKK.

Medarbetarna på Cremo fick information om försäljningen på onsdagen, och fick samtidigt veta att produktionen fortsätter som förut.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76