Arla Foods Guldko 2004 – Vinnarna klara

Lästid
2 min
Publicerad
01 april 2004
Kontakter:
Presskontakt

Årets vinnare av Arla Foods Guldko är nu utsedda. Vid den stora finalen på Grand Hotel i Stockholm på torsdagskvällen den 1 april tilldelades de fem vinnarna sina guldkor. Nordlyckeskolan i Torslanda, Sånga-Säby kurs & konferens i Stockholm, Spar Rydshallen i Linköping, Vår Gård i Saltsjöbaden samt butiken D lätt&läckert i Stockholm segrade i var sin kategori.

För femte året i rad var det på torsdagskvällen dags för utdelning av Arla Foods Guldko. En tävling som i år består av fem olika kategorier: Bästa Matglädjeskola, Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjebutik, Bästa Frukostbuffé samt Bästa Snabbmålsbutik som är en helt ny kategori för året. Tre tävlingsbidrag i varje kategori nominerades efter noggranna urval till den slutliga finalen. Syftet med tävlingen är att uppmärksamma och premiera goda insatser för matkultur och miljö. Vinnarna får förutom statyetten Arla Foods Guldko, tillverkad i brons hos Herman Bergman Konstgjuteri i Stockholm, ett stipendium om 15.000 kronor samt diplom.

Vinnarna 2004 är:

Bästa Matglädjeskola – Nordlyckeskolan i Torslanda med juryns motivering: ”Här har vi en skola där matglädje och hälsomedvetenhet går hand i hand. Ett stort engagemang genomsyrar hela verksamheten, från ledning till restaurang, till klassrum. Ingen är oberörd!”

Bästa Miljöarbete – Sånga-Säby Kurs & Konferens i Svartsjö, Stockholm, med motiveringen: ”Börja ett aktivt miljöarbete är lovvärt. Att kontinuerligt och ihärdigt förbättras är en bedrift. Med aldrig sinande entusiasm fortsätter denna pionjär sin bestämda bana mot en långsiktigt hållbar affärsverksamhet. Tack vare öppenhet och brett engagemang synes ingenting vara omöjligt.”

Bästa Matglädjebutik – Spar Rydshallen i Linköping med motiveringen: ”Med uthållighet och konsekvent tänkande erbjuds konsumenterna ett överskådligt varuutbud med måltidsidéer i fokus. Personlighet, generositet och idérikedom inspirerar till matglädje såväl i hemmet som i butiken.”

Bästa Frukostbuffé – Vår Gård kursgården i Saltsjöbaden med motiveringen: ”För ett mycket genomtänkt koncept där frukosten speglar helheten. En enkelhet som lyfter den höga kvaliteten i alla detaljer. Mycket funktionellt och ändå vackert och stilfullt.”

Bästa Snabbmålsbutik – D lätt&läckert i Stockholm med motiveringen: ”Genom nytänkande och renodling av sortimentet och menyer erbjuds konsumenten ett mycket stimulerande utbud av moderna snabbmål. Detta i kombination med en tydlig ansvarsfördelning i verksamheten skapar en inspirerande förebild för andra butiker.”

Övriga nominerade, två ytterligare i varje kategori, får stipendium om 5.000 kronor vardera samt diplom. De nominerade förutom vinnarna i respektive kategori var:
Bästa Matglädjesskola: Farsta gymnasium och Sätraskolan, Stockholm
Bästa Miljöarbete: Tant Gröns skafferi i Uppsala och Malmö skolrestauranger
Bästa Matglädjebutik: Konsum Extra i Växjö och Coop Konsum Avenyn, Göteborg
Bästa Frukostbuffé: Park Inn Såstaholm i Stockholm och Steningevik konferens, Märsta
Bästa Snabbmålsbutik: Coop Konsum Avenyn i Göteborg och Pressbyrån Södersjukhuset, Stockholm.

Kontakt med vinnarna:
Nordlyckeskolan: Karin Petterson, tel 031-366 49 57 eller 0739-86 73 38
Sånga-Säby Kurs & Konferens: Håkan Svensson, tel: 08-560 480 65
Spar Rydshallen: Leif och Anette Jacobsson, tel 013-17 04 00
Vår Gård: Jonny Johansson, tel 08-748 77 65
D lätt&läckert: Jan Wallström, tel 08-692 56 40

För mer information:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70 689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Birgitta Wessman-Neander, PR & Kommunikation
tel: +46 (0)8 789 54 35
mobil: +46 (0)70 689 54 35
e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76