Vd-byte i Arla Foods

Lästid
1 min
Publicerad
25 juni 2003
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods styrelse har utnämnt vice vd Åke Modig till ny vd för Arla Foods från och med den 1 januari nästa år. Han övertar posten efter Jens Bigum, som på representantskapsmötet i Århus i tisdags meddelade att han går i pension den 31 december i år.

– Planerna för bytet har varit klara sedan ett år tillbaka och styrelsen är övertygad om att Åke Modig är rätt person att leda Europas största mejeriföretag i en tid då Arla Foods växer starkt, säger ordförande Knud Erik Jensen.
Styrelsen har bett Jens Bigum att stå till förfogande för företaget inom utvalda områden. Bland annat kommer han att fortsätta som vice ordförande i Arla Foods UK plc om företaget godkänns av myndigheterna.
I samband med vd-bytet har styrelsen utnämnt två nya vice vd; koncerndirektörerna Andreas Lundby och Povl Krogsgaard.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76