Sydkorea godkänner Gaio Tagatose

Lästid
1 min
Publicerad
13 augusti 2003
Kontakter:
Presskontakt

– Sydkorea ligger långt fram när det gäller functional foods, så vi är mycket glada över godkännandet av Gaio Tagatose, säger direktör Henrik Andersen.

Sötningsmedlet Gaio Tagatose har nyligen blivit godkänt av myndigheterna i Sydkorea. Därmed får Arla Foods tillgång till en mycket viktig marknad. Sötningsmedlet Gaio Tagatose har nyligen blivit godkänt av myndigheterna i Sydkorea. Därmed får Arla Foods tillgång till en mycket viktig marknad.

– Sydkorea ligger långt fram när det gäller functional foods, så vi är mycket glada över godkännandet av Gaio Tagatose, säger direktör Henrik Andersen på Arla Foods Ingredients.
Även Australien och Nya Zeeland väntas inom några månader ge grönt ljus åt sötningsmedlet, som framställs av laktos (mjölksocker) genom en process som Arla förvärvade rättigheterna till 1996.
USA var det första land som godkände Gaio Tagatose som sötningsmedel. Redan i dag används det i produkter som finns ute på den amerikanska marknaden.
Fördelen med Gaio Tagatose är att det smakar som socker, men bara innehåller en tredjedel så mycket kalorier. Produkten har även en prebiotisk effekt, som ger näring åt hälsosamma bakterier i kroppen. Sötningsmedlet kan användas i till exempel mjölkchoklad, läsk och tuggummi.
Mer information om Gaio-Tagatose finns på hemsidan: www.gaio-tagatose.com/

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76