SweetGredients gör Gaio Tagatose

Lästid
1 min
Publicerad
08 oktober 2003
Kontakter:
Presskontakt

EU:s konkurrensmyndigheter har godkänt nya joint venture-företaget SweetGredients som ska stå bakom sötningsmedlet Gaio Tagatose.
Gaio Tagatose, som ser ut och smakar som socker, men innehåller mindre än hälften så mycket kalorier, tillverkas av Arla Foods och tyska Nordzucker. Tillsammans har företagen skapat SweetGredients, som ska sälja sötningsmedlet, som nyligen dök upp på den amerikanska marknaden i form av Pepsi-läsken Slurpee.
Gaio Tagatose framställs av laktos (mjölksocker), och processen påminner om sockertillverkning. Därför produceras Gaio Tagatose tillsammans med NordZucker, som är Tysklands största sockerföretag.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76