Strukturöversyn i Arla

Lästid
1 min
Publicerad
18 september 2003
Kontakter:
Presskontakt

I dagarna har Arla Foods i Sverige presenterat ett förslag till en ny säljorganisation. Företaget föreslår också ett ökat elektroniskt ordertag. De båda förslagen innebär att cirka 90 tjänster försvinner från Arla i Sverige. Det har också tillsatts en projektgrupp som ska se över den framtida mejeristrukturen i Sverige. De fackliga organisationerna är informerade.

En ny säljorganisation är framtagen för att möta kundernas krav på bland annat högre grad av centralisering och internationalisering av inköp och affärsutveckling.

Förslaget innebär att antalet befattningar inom säljorganisationen minskar med cirka 60.
Ett effektivare kundservice- och orderarbete i företaget kan skapas genom att minska antalet manuella order och i stället gå över till elektroniskt ordertag. Det förslaget innebär att ytterligare cirka 30 tjänster kan försvinna från Arla i Sverige.
Det var i våras som Arla Foods meddelade att cirka 600 tjänstemannabefattningar inom hela koncernen skulle tas bort under den kommande treårsperioden. Tjänsterna inom sälj- och orderorganisationen är en del i den koncerngemensamma neddragningen som gäller Arla Foods över hela världen.
Det har också satts igång en utredning för att se över Arla Foods produktion av mjölk, filmjölk och grädde i Sverige. Utredningen, som ska vara klar för inriktningsbeslut i januari nästa år, kommer att beröra mejerierna i Göteborg, Jönköping, Kallhäll, Karlskrona, Linköping och Örebro. Produktion av specialprodukter som bland annat fruktyoghurt och matlagningsprodukter samt distributionen ingår inte i utredningen.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76