Sommarens randigaste medelhavssmak!

Lästid
1 min
Publicerad
15 april 2003
Kontakter:
Presskontakt

Sveriges randigaste såser följer upp förra sommarens succé med en ny smak; Feta & oliv. I vecka 19 kommer den populära smaken som EN KALL SÅS – där krämig gräddfil, fetaost och oliver blandas till ett färdigt och välkommet tillbehör till sommarens grillade kött, fisk och färska primörer.

De senaste åren har såser och röror utvecklats från diskreta tillbehör till betydande och framträdande små rätter som berikar vår matlagning. Utländska influenser har gjort att salsa, aioli, gremolata, pesto och olika sorters chutney numera finns både på krogen och på matborden i hemmen. Idag finns det många färdiga såser att välja på och marknaden för färdiga kalla såser har bara i Sverige ökat på ett år med 24 % till 1800 ton.

Populär smak i ny form
På våren och sommaren när vi lever mesta möjliga tid utomhus blir färdiga kalla såser alltmer intressanta. Till picknicken, till den grillade fisken eller köttbiten och till de färska svenska primörerna. Förra sommaren lanserades EN KALL SÅS i flera smaker. Nu, i lagom tid, kommer den nya smaken Feta & oliv med en fetthalt på 11,5 %.

– Feta växer snabbt i popularitet och många gör egna såser med fetaost. Smakkombinationen Feta & oliv är omtyckt av svenskarna, det har visat sig tydligt i andra produkter som t ex vår smaksatta Keso, berättar Christel von Schantz, produktchef på Arla Foods. Med EN KALL SÅS Feta & oliv, som kompletterar smakerna Sweet chili och Vitlök & gräslök, får vi nu tre kalla, färdiga såser som passar till en mängd rätter, såväl kalla som varma.

Mest färdig kall sås konsumeras under den varma årstiden, men allt fler upptäcker såsernas fördelar året runt. Dessutom erbjuder de ett smalt och fräscht alternativ till dressing med sin fetthalt på ca 11 %.

EN KALL SÅS Feta & Oliv finns i butik från vecka 19 och kostar ca 14 kr/förpackning.

För mer information:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70 689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Birgitta Wessman-Neander, PR & Kommunikation
tel: +46 (0)8 789 54 35
mobil: +46 (0)70 689 54 35
e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76