Populär förpackning nu i hela Sverige

Lästid
1 min
Publicerad
16 december 2003
Kontakter:
Presskontakt

Från och med i vår kan hela Sverige köpa Yoggi i den populära återförslutningsbara förpackningen Tetra Top Carton Bottle.

Förpackningen har testats i drygt ett halvår bland cirka 1 miljon konsumenter i Stockholmsområdet och på Gotland med mycket positiva resultat. Förpackningsbytet gäller all Yoggi Original och Yoggi Lätt i 1-liters förpackning i Arlas distributionsområde. Samtidigt sänktes fetthalten på hela Yoggi Lätt- sortimentet från 0,5 procent till 0,2 procent.
Enligt konsumenttester visar det sig att åtta av tio konsumenter är positiva till den nya förpackningen och de fördelar som nämns är bland annat att förpackningen är lätt att öppna och stänga och att den är hygienisk.
– Konsumenterna tycker också att den ser modern och fräsch ut säger Mette Rehnström, Produktgruppchef Yoggi.
Tetra Top Carton Bottle är en ny förpackning inom Tetra Top familjen. Den flaskliknande förpackningen är gjord av kartong med en formsprutad plasttopp samt en skruvkork. Toppen är förhöjd med en vid öppning vilket gör den lätt att hälla ur och skruvkorken gör den lätt att öppna och återförsluta. Förpackningen sorteras/återvinns som pappersförpackning och skruvkorken som hårdplast.
Yoggi i nya 1-liters förpackningen tillverkas i Arla Foods mejeri i Göteborg.

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76