Polskt ja till EU positivt för Arla

Lästid
1 min
Publicerad
11 juni 2003
Kontakter:
Presskontakt

– Att polackerna röstade ja till EU-medlemskap i söndags är en viktig förutsättning för Arla Foods fortsatta utveckling i Polen, säger regiondirektör Frede Juelsen, Arla Foods.

– När Polen kommer med i EU i juni nästa år blir det lättare för oss att sälja våra produkter, och vi tror att försäljningen av dessertost och mögelost kommer att öka framöver.
Arla Foods förklarade redan i december att företaget vill öka sitt engagemang i Polen, utöver det ysteri som redan finns i närheten av Stettin.
– Vi tror att Polen kommer att utvecklas mot en samhällsekonomi som liknar den tyska, och det kommer att innebära ökad import av bland annat ost, säger Frede Juelsen.
Han anser att det kommer att vara till fördel för Arla Foods att ha ett större lokalt engagemang med flera lokala ostar i sortimentet.
I förra veckan lanserade Arla Foods skivad ost under märket Smetinova i polska butiker. Osten produceras på mejeriet utanför Stettin. Den skivade osten möter inköpsmönstret i Polen, då konsumenterna ofta gör flera inköp under veckan och hellre köper litet i taget än till exempel en hel ost.
Detaljhandeln domineras fortfarande av många små butiker som svarar för 65 procent av omsättningen i detaljhandeln, men stora utländska kedjor som Tesco, Carrefour och Makro växer hela tiden.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76