Nytt dotterbolag i Spanien

Lästid
1 min
Publicerad
08 oktober 2003
Kontakter:
Presskontakt

Från och med oktober har Arla ett nytt dotterbolagt i Spanien.

Från och med den första oktober har Arla Foods ett nytt dotterbolag i Spanien, Arla Foods SA, där SA står för Sociedad Anonima (aktiebolag). Från det datumet har även Division Europa tagit över direktkontakten med strategiskt utvalda livsmedelskedjor från den förra distributören, som Arla samarbetade med.

Dottersällskapet får nu ansvaret för hela säljkedjan, det vill säga allt från ordermottagning till leverans av varor till kedjornas centrallager. Under tiden som det nya dotterföretaget etableras ska redan existerande system som IT, logistik och ekonomi utnyttjas maximalt. Det innebär bland annat att kontoret i Madrid enbart är bemannat med fyra säljare. Själva administrationen sitter i Danmark, liksom kundservice, som bemannas med spansktalande medarbetare.
Under de senaste fem åren har Arlas omsättning vuxit med 100 procent på den spanska marknaden, där Arla har varit verksamman i 27 år. Produkterna består endast av ost, som Dofino Havarti, Finello pasta filata (riven ost), Apetina feta och Arla Danablue.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76