Ny mager gräddblandning
- Lästid
- 1 min
- Publicerad
- 23 april 2003
- Kontakter:
- Presskontakt
För att möta konsumenternas önskemål om lättare produkter i matlagningen kommer en ny produkt i Keldasortimentet: Kelda Lagalätt.
Trenden mot lättare produkter i matlagningen ökar. Konsumenterna vill ha magrare produkter som fungerar bra i matlagningen, både när det gäller smak och funktion. Kelda Lagalätt
är gjord på en blandning av grädde och mjölk och har en fetthalt på endast fem procent. Det gör Kelda Lagalätt till den magraste produkten i det söta gräddsegmentet. Den har goda matlagningsegenskaper och har fått mycket bra betyg i konsumenttest.
I samband med lanseringen av Kelda Lagalätt vecka 19 så kommer också dekoren på övriga Keldaprodukter att fräschas upp.
För mer information:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70 689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.com
Birgitta Wessman-Neander, PR & Kommunikation
tel: +46 (0)8 789 54 35
mobil: +46 (0)70 689 54 35
e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com
Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.