Ny Del Montesmak – Röd exotisk

Lästid
2 min
Publicerad
13 mars 2003
Kontakter:
Presskontakt

Under 2001 lanserade JO Bolaget Del Monte Tropisk som snabbt blev en uppskattad juice. Nu kommer ytterligare en tropisk juice med exotisk smak. Del Monte Röd exotisk som innehåller juice från sju olika frukter. De sju frukterna är äpple, apelsin, citron, fläderbär, ananas, jordgubbe och passionsfrukt. Juicen är den första röda juicen i Del Montes sortiment. Den kommer i 1-liters förpackning och finns i butik från och med vecka 15.

Del Monte Röd exotisk är Del Montes första röda juice med exotisk smak. Del Monte förpackas aseptiskt, det vill säga i sterila och lufttäta förpackningar, vilket gör att hållbarheten är fyra månader. Oöppnad förpackning behöver inte förvaras i kylskåp och blir på så vis en favorit på picknicken, i sommarstugan och i båten. Priset per förpackning är cirka 11 kr.

– Tillväxten på juicemarknaden är positiv, och störst är den inom drickfärdig juice där Del Monte ingår. Röd exotisk är en drickfärdig juice utan fruktkött med samma höga kvalitet som det övriga Del Montesortimentet och smaken är lätt syrlig och inte för söt, säger Kattis Cobdal, produktchef JO Bolaget.

JO Bolagets egna undersökningar visar att tropiska och exotiska smaker är de populäraste smakerna efter apelsin och äpple och att dessa alternativ efterfrågas allt mer av konsumenterna. Till skillnad från många andra juicer där de dominerande smakerna är apelsin eller äpple kännetecknas Del Monte av just sina tropiska smakblandningar.

Näringsvärde per 100 gram (ca 1 dl)
Energivärde: 200 kJ/50 kcal, protein mindre än 0,5 g, kolhydrat 11 g, fett mindre än 0,5g.

Fakta Del Monte
Del Monte kännetecknas främst av tropiska smaker och är marknadsledande inom den aseptiska drickfärdiga juicemarknaden. Juicerna innehåller inget fruktkött.

Del Montes 1-liters sortiment
Apelsin
Apelsin/äpple/passion
Ananas/apelsin
Tropisk
Äpple
Röd exotisk (ny)

Fakta om JO Bolaget
JO Bolaget, som är marknadsledare inom juice i Sverige, ägs till lika delar av mejeriföretagen Arla Foods och Skånemejerier. JO Bolaget marknadsför varumärkena Tropicana, Bravo, JO, God Morgon, Del Monte och Frukternas Nektar (nektar).

För mer information:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70 689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Birgitta Wessman-Neander, PR & Kommunikation
tel: +46 (0)8 789 54 35
mobil: +46 (0)70 689 54 35
e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76