Mjölkens väg till bordet lockar läsare

Lästid
1 min
Publicerad
30 oktober 2003
Kontakter:
Presskontakt

Baksidorna på Arlas mjölk- och filförpackningar, de så kallade mjölkpanelerna, blir allt mer populära bland barn och ungdomar. Det visar en undersökning som årligen genomförs på uppdrag av Arla Foods. Högst betyg fick i undersökningen panelen som beskriver hur mjölken blir Arlaprodukter.

Under ett antal år har Arla utvärderat de mjölk- och filpaneler som är riktade till målgruppen barn och ungdomar mellan 9 och 16 år. Uppföljningarna har gjorts i form av årliga observations- och läsvärdesmätningar. Sju av de paneler som funnits på mjölk- och filpaketen under augusti och september var med i årets undersökning som utförts i form av intervjuer med barn och ungdomar inom Arlas distributionsområde.

Resultatet visar att 90 procent av målgruppen spontant kan berätta om något de sett på mjölkförpackningarna, en ökning med drygt 10 procent från föregående år.
En majoritet av dem som har sett den populäraste panelen i undersökningen; ”Från gräs till mjölk”, hade också läst den. Panelen beskriver hur Arlas produkter tillverkas och fick både högst observations- och läsvärde, samt uppfattades i störst utsträckning som en bra panel.
Panelen ”High Five”, ett humoristiskt spel, ansågs vara den roligaste panelen och är den som fått flest poäng i kategorin rolig sedan undersökningen började göras 1993.
– Undersökningar är ett viktigt redskap i arbetet med att utveckla och förbättra panelerna, säger Åsa Asp, panelredaktör. Att ”Från gräs till mjölk” får så högt betyg är extra kul eftersom budskapen om bonden, djuren och öppna landskap är så viktiga för oss.

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76