Ingen lokal Arlaproduktion i Grekland

Lästid
1 min
Publicerad
21 december 2003
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods grekiska partner Delta Dairies och Arla Foods har gemensamt kommit överens om att säga upp sitt samarbete (joint venture) om lokal produktion av feta i Grekland.

Arla Foods grekiska partner Delta Dairies och Arla Foods har gemensamt kommit överens om att säga upp sitt samarbete (joint venture) om lokal produktion av feta i Grekland. Resultatet i den grekiska lokala produktionen har inte varit tillfredsställande, därför har parterna enats om att dela verksamheten i två delar. Avtalet upphör den 1 januari 2004. I november 2000 ingick Arla Foods det avtal som nu avslutas.
Arla Foods grekiska företag fortsätter enbart som importör av mejeriprodukter. Arla Foods Hellas som ägs till 60 procent av Arla Foods och 40 procent av Delta, övertas nu till 100 procent av Arla, medan produktionsverksamheten Vigla helt övertas av Delta Dairies.
”Vi fokuserar nu på Arla Fodos produkter och en omstrukturering av vår verksamhet i Grekland med målet att uppnå ett tillfredsställande resultat för 2004, säger Torben Olsen, divisionsdirektör i Europadivisionen.
De två företagen kommer dock att fortsätta säljsamarbetet när det gäller export av feta till andra länder.
Arla foods har en årlig export av ost och Lurpaksmör till Grekland för cirka 350miljoner danska kronor.

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76