Inga beslut om försäljningen av Semper fattade

Lästid
1 min
Publicerad
07 januari 2003
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods undersöker just nu möjligheterna att sälja dotterbolaget Semper AB, men inga beslut är fattade. Sempers personal är sedan tidigare redan informerad.

Om Arla hittar en lämplig köpare säljs Semper om priset är det rätta. Avsikten är att den nye ägaren ska bedriva verksamheten som tidigare.

– Arlas samtliga dotterbolag genomgår ständiga utvärderingar. Semper går mycket bra ekonomiskt, men Arla vill i framtiden prioritera sina resurser på den renodlade mejeriverksamheten, där företaget har ett tillväxtmål på tio procent de närmaste åren, säger Bengt Mårtensson, ordförande i Semper AB.

Semper har 300 anställda i Sverige, varav knappt hälften finns i Laholm, där det bland annat tillverkas storköksprodukter. På Arla Foods anläggning i Götene, som producerar ost, smör och mjölkpulver, tillverkas också bland annat Sempers vällingprodukter.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.com Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76