Höjt mjölkpris till Arlabönderna

Lästid
1 min
Publicerad
12 januari 2003
Kontakter:
Presskontakt

Mjölkpriset till de svenska mjölkbönderna, det så kallade a contopriset, höjs den 1 februari med 6 öre.

Det nya a contopriset blir 291 öre och gäller för mjölk som har en fetthalt på 4,2 procent och en proteinhalt på 3,4 procent. Priset till de danska mjölkbönderna ändras inte.

En prishöjning på den svenska marknaden med 3,4 procent på färskvarusortimentet gör den här höjningen möjlig.

I Arla Foods nyhetsbrev till de svenska medlemmarna (Arla Foods mjölkbönder) förklarar Arla Foods ordförande Lars Lamberg att höjningen behövs för att stärka priset till bonden, och att även kostnader för energi, drivmedel och emballage behöver kompenseras.
– Vi i styrelsen känner stor oro för att mjölkmängden till mejerierna minskar. Det kan tolkas som om framtidstron hos de svenska mjölkbönderna vacklar. Därför är den här prishöjningen till våra medlemmar så viktig, kommenterar Lars Lamberg.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76