Grönt ljus för Vimmerby

Lästid
1 min
Publicerad
20 augusti 2003
Kontakter:
Presskontakt

Nu kan byggandet av pulverfabriken i Vimmerby komma igång på allvar.

Arla Foods och Vimmerby Energi har under lång tid förhandlat om villkoren för etableringen där energiförsäljningen varit en av tvistefrågorna. Arla har nu valt att uppföra en egen bioenergianläggning istället för att sluta avtal med Vimmerby Energi. Förra tisdagen beslutade styrelsen att godkänna den extrainvestering som den egna energianläggningen innebär.

– Förhandlingarna har gjort att byggstarten försenats men genom att slå ihop etapp ett och två har vi vunnit tid och vi ligger cirka tio veckor efter i tidplanen, säger projektledare Per Mogren Christiansen.

Starten av anläggningen ligger fast; november månad 2004, och första spadtaget är planerat till den 28 augusti.

Det var i september förra året som Arla Foods tog beslutet om att bygga en ny pulverfabrik.

**Presskontakt:**Katarina Malmström, Kommunikationschef.

tel: +46 (0)8 789 50 59

mobil: +46 (0)70 689 50 59

e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76