Fusionsförslaget behandlas i Storbritannien

Lästid
1 min
Publicerad
21 maj 2003
Kontakter:
Presskontakt

De brittiska konkurrensmyndigheterna, Office of Fair Trading, har sänt en officiell begäran till EU-kommissionen om att få fusionen mellan Express Dairies och Arla Foods plc ska behandlas i Storbritannien.

Det sker med hänvisning till att fusionen väcker konkurrensmässiga frågor för den brittiska mejeriindustrin. EU-kommissionen väntas tillmötesgå begäran från Office of Fair Trading.
Marknadsanalytiker säger i den brittiska tidningen Daily Telegraph att även om frågan ska avgöras i Storbritannien behöver det inte betyda att en fusion ger konkurrensproblem, men det skapar en viss osäkerhet.
Express Dairies vd, Neil Davidson, säger till Daily Telegraph att han inte tror att fusionen kommer att ändra konkurrensvillkoren och ge högre konsumentpriser på mjölk.
– Jag vill inte föregå konkurrensmyndigheternas bedömning, men vi levererar mjölk till stora, starka handelskedjor och det finns starka konkurrenter på marknaden även i fortsättningen. Kursen på Express aktier ligger kvar på cirka 34,5 pence per aktie.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76