Finn Bitsch lämnar Arla Foods

Lästid
1 min
Publicerad
05 mars 2003
Kontakter:
Presskontakt

Finn Bitsch slutar i Arla den 1 juli, men kommer, som fristående konsult, de närmaste två åren att på halvtid arbeta för Arla Foods.

Koncerndirektör Finn Bitsch lämnar Arla efter 30 år i företaget för att starta egen konsultverksamhet i Sverige. Han slutar den 1 juli. Beslutet om att starta eget tog han redan vid fusionen för tre år sedan, då han ingick ett treårigt avtal som han inte vill förlänga. Under en tvåårs period kommer Finn Bitsch att arbeta som konsulent för Arla på halvtid.

Finn Bitsch fyller 55 år i år. Han är född och utbildad i Danmark och han började på Arla i Stockholm 1973 som produktingenjör. Genom åren har Finn Bitsch varit mejerichef i Alingsås, teknisk chef för Göteborgsbolaget, chef för Götenebolaget, chef för Arla Syd, chef för Arla Färskvaror samt medlemschef och vice vd i Arlakoncernen. I nya Arla Foods var han koncerndirektör och chef för Arla Medlemmar.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76