Expressfusion fick aktierna att stiga

Lästid
1 min
Publicerad
02 april 2003
Kontakter:
Presskontakt

Den föreslagna fusionen mellan Arla Foods engelska dotterbolag och Express Dairies tycks ha fått fint mottagande av aktieägarna. När börsen i London öppnade på måndagen steg kursen på Expressaktien med cirka 17 procent, till 29,75 pence per aktie.

Vid Nyhetsbrevets pressläggning låg kursen på 29.75 pence per aktie. När nyheten om fusionen blev offentlig, torsdagen den 27 mars, stängdes handeln med Expressaktier fram till börsen åter öppnade på måndagen.
På en extra stämma den 24 april ska aktieägarna i Express Dairies ta ställning till fusionen Beslutet kräver enkel majoritet. Fusionen måste sedan godkännas av konkurrensmyndigheterna och i EU avgörs senare om fusionen ska granskas av EU eller enbart av brittiska myndigheter.
De engelska tidningarna har i sina artiklar särskilt fäst sig vid att fusionen kommer att skapa ett mer stabilt företag med ett brett produktsortiment. Den engelska tidningen ”The Independent” skrev i tisdags, att risken för att konkurrensmyndigheterna i Bryssel och Storbritannien ska säga nej till fusionen är väldigt liten, och uppmanade aktieägarna att behålla sina aktier.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76