Express-Arla-fusion till högsta instans

Lästid
1 min
Publicerad
08 juli 2003
Kontakter:
Presskontakt

Fusionsavtalet mellan Express Dairies plc och Arla Foods plc i Storbritannien ska undersökas av den högsta brittiska konkurrensmyndigheten, Competition Commission. Det beslutade den brittiska handels- och industriministern, Gerry Sutcliffe, i måndags.

Beslutet togs efter att den lägre myndigheten, Office of Fair Trading, ansett att den förestående fusionen kan medföra betydligt mindre konkurrens på den brittiska marknaden för mejeriprodukter.
Competition Commission avlägger sin rapport till handels- och industriministeriet den 24 september. Fram till dess står Arla Foods till förfogande för den brittiska konkurrensmyndigheten.
– Vi har noterat ministerns beslut och kommer naturligtvis att samarbeta med Competition Commission under det att saken prövas, säger koncerndirektör i Arla Foods, Kim Nielsen.

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76