Arlaköket inspirerar i sommarköket

Lästid
1 min
Publicerad
02 mars 2003
Kontakter:
Presskontakt

Under sommaren tillbringar vi mer tid utomhus och det ska vara lätt, enkelt och roligt att laga mat. Dessutom finns det många goda svenska råvaror att njuta av. Med svenska sommarsmaker och primörer ger Arlaköket 3/2003 recepten och tipsen för njutningsfull matlagning i sommarköket.

Typiska svenska sommarvanor med grillning i trädgården , picknick och utflykter eller saft och kaffekalas i bersån har inspirerat till sommarens nummer av Arlaköket ”Sommarliv”

– Vi har utgått ifrån hur vi lever på sommaren, med lata dagar och mycket umgänge med familj och vänner. Maten ska passa vår lite enklare livsstil och det ska vara lätt, fräscht och enkelt. Med sommarens smakrika råvaror har vi skapat nya spännande och goda smakkombinationer säger Regina Johansson, ansvarig för Arlaköket på Arla Foods.

I gurk- och melonsalladen förenas sött, salt och syrligt , perfekta smakkombinationer till grillad fläskkarré. Eller potatissalladen med klarröda rädisor och friska myntakvistar till den grillade kycklingen.
Recept för picknicken är till exempel vackert inslagna sommarsmaker i form av en picknickrulle med färskpotatis, rädisor, Keso och lufttorkad skinka. Sommaren är också tiden för utflykt i den egna trädgården. Pudrade hallonhjärtan, sommarglass med fläderblom, jordgubbar och rabarberkompott med ingefära och kardemumma som serveras med vaniljsås.

Köksfläktar: tips för både soliga och molniga sommardagar
I Arlakökets avsnitt Köksfläktar finns fler enkla och snabba recepttips bla förslag på färdiga tillbehör till grillat. Dessutom kan man lära sig att göra sin egen bär- eller örtvinäger. Arlaköket nr 3/2003 ”Sommarliv” utkommer vecka 19.

För mer information:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70 689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Birgitta Wessman-Neander, PR & Kommunikation
tel: +46 (0)8 789 54 35
mobil: +46 (0)70 689 54 35
e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76