Arla Foods blir starkare i Storbritannien

Lästid
1 min
Publicerad
26 mars 2003
Kontakter:
Presskontakt

Knud Erik Jensen,ordförande i Arla Foods amba, kommenterar fusionen med Express Dairies.

– Med det här nya viktiga steget blir vår position i Storbritannien, på en av Arla Foods största marknader, betydligt starkare. Nu skapar vi en tredje hemmamarknad för Arla Foods, vid sidan om Sverige och Danmark.
Det sa Knud Erik Jensen, Arla Foods ordförande, när fusionen mellan Arla Foods brittiska dotterbolag Arla Foods plc och Express Dairies plc presenterades under en presskonferens i Köpenhamn på torsdagen.
– Att vi bildar ett nytt företag grundas på samma faktorer som när svenska Arla och danska MD Foods fusionerade. Detaljhandelskedjorna fortsätter att utvecklas och växer snabbt, även över landsgränserna. För att även i fortsättningen kunna klara de krav som kedjorna ställer måste vi ha en stark position, och med den här fusionen är vi övertygade om att vi står starkt rustade inför framtiden, sa Knud Erik Jensen.
Han berättade att Arla Foods styrelse under det senaste året gjort omfattande satsningar i Storbritannien. Han nämnde uppköpet av det brittiska grossistföretaget H T Webb, som sysslar med specialostar, vilket förbättrade företagets position i denna sektor, och beslutet om att bygga ett nytt konsumtionsmjölksmejeri i Leeds, som väntas stå färdigt i oktober 2004.
– Därmed har vi kommit långt med att ge Arla Foods plc kraft att möta fortsatta utmaningar. Vi har aldrig stuckit under stol med att om det dök upp nya möjligheter till samarbete inom den brittiska mejeriindustrin så skulle vi se positivt på det. Fusionen med Express Dairies är ett stort steg i den riktningen.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76