Arla får egen reklambyrå

Lästid
3 min
Publicerad
25 september 2003
Kontakter:
Presskontakt

Arla i Sverige skapar egen inhousebyrå i Stockholm.

Arla stärker greppet om sina butiksaktiviteter
Leo Burnett blir Arlas action marketingbyrå med placering Torsgatan

Leo Burnett skapar i egen regi en Arla Foods inhousebyrå med ett tiotal personer anställda i Arlas lokaler på Torsgatan i Stockholm.
Huvuduppgiften är att skapa en rationell verksamhet för Arla Foods sälj- och butiksreklam. Syftet är att säkerställa möjliga synergieffekter efter fusionen mellan MD Foods och Arla. Arla Foods blir nu en av Leo Burnetts största uppdragsgivare.

Beslutet bakom avtalet med Leo Burnett är ett led i en global översyn inom Arlas större affärsområden. Processen påbörjades för drygt ett år sedan med en genomgripande analys av Arlas behov av action marketing-material i framtiden och har utförts i samarbete med Arla Foods Globalt Inköp.

Det primära målet med upphandlingen är att skapa en rationell verksamhet framförallt när det gäller sälj- och butiksmaterial och därmed effektivisera arbetet och minska kostnaderna – dock utan att förta den kreativa och kvalitativa nivån på produktionerna. Övriga mål är att öka erfarenhetsåtervinningen, korta ledtider och säkerställa att den röda tråden från de stora konceptuella kampanjerna går igenom i hela ledet ända ut till kund.

– Vi hoppas att valet av Leo Burnett kommer att leda till ett – för båda parter – konstruktivt och kreativt samarbete, där närheten mellan uppdragsgivare och byrå kan öka effektivisering och engagemang inför framtida utmaningar i butik, säger Åke Lundqvist, marknadsdirektör Arla Foods Sverige. Samtidigt som vi önskar Leo Burnett lycka till vill vi tacka våra tidigare samarbetspartners vad gäller action marketing för många års förtjänstfullt och kreativt arbete.

Planeringen av verksamheten är i full gång och under början av oktober 2003 kommer byrån att fysiskt flytta in i Arlas lokaler och vara i drift redan under hösten.

– Vi är naturligtvis stolta över att Arla Foods har anförtrott oss på Leo Burnett den här stora uppgiften, säger Björn Larsson, VD för Leo Burnett i Sverige. Arla får på detta sätt en skräddarsydd och mer enhetlig kommunikationsprocess samtidigt som marknadsansvariga och trade marketing managers får närmare till en kreativ byrå med konkurrenskraftiga priser för sin operativa reklam.

Undantaget från uppdraget är varumärkesstrategisk planering, konceptutveckling, annonsering och TV- och bioreklam.

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef, Arla Foods,
tel 08-789 58 84 eller 070-689 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com
eller Björn Larsson, VD, Leo Burnett,
tel 08-412 50 00 eller 0703-49 40 96, bjorn.larsson@leoburnett.se

Fakta om Arla Foods:
Arla Foods är Europas största mejeriföretag. Det är en ekonomisk förening som ägs av 17 900 svenska och danska mjölkbönder. Med drygt 19 000 anställda omsätter vi drygt 40 miljarder svenska kronor på lika stor hemma- som exportmarknad. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Fakta om Leo Burnett:
Leo Burnett har 92 fullservicekontor på 82 marknader och 9000 anställda världen över. Byråkedjan är en del av Publicis Groupe som är ett av världens fyra största reklambyrånätverk. I Sverige har Leo Burnett 61 anställda och de största kunderna, vid sidan av Arla, är McDonald’s, Viking Line och Statoil.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76