Arla bygger i England

Lästid
1 min
Publicerad
17 april 2003
Kontakter:
Presskontakt

Byggandet av Arla Foods mejeri i Storbritannien går enligt planerna.

Arbetet med Arla Foods nya konsumtionsmejeri i Stourton i Storbritannien, som påbörjades för två månader sedan, går enligt planerna. I mitten av maj börjar själva byggandet. Andra fasen i arbetet, som omfattar bland annat avlopp, kabeldragning och infartsväg, är redan påbörjad.
Mejeriet kostar drygt 700 miljoner kronor och byggs för en årlig kapacitet på 250 miljoner liter. Enligt planerna ska produktionen vara igång i oktober nästa år. Mejeriet ska ersätta mejeriet inne i Leeds.
Det nya stormejeriet byggs på den tomt, där Arla Foods förra sommaren invigde ett nytt kyllager och distributionscenter. När det nya mejeriet står färdigt blir det den största mejerianläggningen i England.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76