För pedagoger på

Förskola

Den här sidan har vi fyllt med inspiration och bra kunskap för dig som jobbar i förskolan och vill lära dig mer om barn och mat. Ta del av pedagogiskt material, få svar på frågor kring kost och näring och lär dig hur du kan göra måltiderna ännu bättre, roligare och godare!

Tips på

Pedagogiskt material

Skapa med färg och form, räkna kor i ladugården eller bygg musikinstrument av mjölkkartonger. Här hittar du roligt pedagogiskt material att använda fritt.

Ta mig dit!
Allt du behöver veta om

Mat i förskolan

Två pedagoger delar med sig av sina bästa tips kring förskolebarn och mat. Lär dig hur du kan göra måltiderna roligare och mer pedagogiska för att stärka barns matupplevelser.

Läs mer om mat i förskolan
Vi ger svar på

Vanliga frågor om mjölk

Varför ska barn i förskolan dricka mjölk? Näringsfysiologen Karin Arkbåge ger svar på de vanligaste funderingarna kring barn och mjölk.

Få svar på dina frågor
Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev för förskolor

Inspireras och håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev! Här bjuder vi på recept anpassade till förskolan, tips och råd kring kost samt pedagogiskt material att använda i inlärningssyfte.

Anmäl dig här
9 enkla och goda

Mellanmål

Fruktiga smoothies, frasiga pannkakor eller lila Frankensteingröt? Låt dig inspireras av våra läckra recept och bjud på helt nya mellanmål, som finns på vår kundwebb.

Ta mig dit nu!
Mjölk och smoothie
Vill du veta mer?

Arlas hälsosidor

För dig som vill fördjupa dig kring barn, näring och hälsa, rekommenderar vi våra hälsosidor. Här har vi samlat tips, inspiration och information som kan hjälpa dig skapa bättre matvanor, lära dig mer om kost- och näringslära och inspirera till en aktivare vardag.

Allt om hälsa här