Kosläpp 2019

Svenseröd Gård – Västerlanda

1 maj klockan 10:00

Korna släpps 12:00

Svenseröd 209

463 93 Västerlanda

Vägbeskrivning

Åk mot västerlanda tills ni ser skyltar om kosläpp.

Gården har öppet klockan 10.00–13.00 och korna släpps ut på betet 12.00.

Arla bjuder på kall mjölk och bullar.

Parkering

50 kr/bil, sköts av IK Bergaström.

Övriga aktivteter

  • Hoppborg och ansiktsmålning för barnen.
  • Tipspromenad
  • Företag ställer ut för de vuxna.
  • Parkeringslotteri
  • Grillade hamburgare med kött från gården finns för försäljning.
  • Vi säljer köttlådor och köttdetaljer.

Om gården

Gården ägs och drivs av Ola Eriksson. Det var Ola och Otto som övertalade sin far Verner att köpa in några kor till gården, som på den tiden var en grönsaksgård. Tillsammans med familjen har Ola skapat en mjölkgård.

Här finns det cirka 130 kor som mjölkas av två mjölkrobotar. Sammanlagt finns det över 500 djur på gården. Här odlas det både vall och spannmål för eget bruk. Sonen Johan driver Din Goda Bonde som förmedlar köttlådor och arrangerar kosläppet på Svenseröd Gård. Det jobbas i skogen året runt och finns en del fastigheter som hyrs ut.

Unikt för gården är att vi försöker vara så egenproducerande som möjligt. Allt från gräsfröet som planteras till kornas mat till att ta tillvara på fibrer i gödseln för att utvinna strö till djuren att ligga och vila på. Vi gör i princip allting på gården själva som byggnationer, renoveringar och maskinunderhåll.

För att öka produktionen av vall och spannmål planerar vi täckdika alla marker vi äger och brukar.

Anmäl dig till kosläppet

VIKTIG INFORMATION

Jag har läst och accepterar villkoren.

Ja, jag vill få Arla Foods nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ca. 14 gånger om året och innehåller recept och tips samt erbjudanden om nya produkter.

Arla Foods AB vill gärna skicka nyhetsbrev via e-post med inspiration, nyheter och erbjudanden. För dessa ändamål samlar vi in följande personliga uppgifter från dig:

  • Kontaktinformation
  • Läsbeteende av nyhetsbreven

Det är frivilligt att ge oss tillstånd att samla in och behandla dina personuppgifter. Om du inte vill ge oss tillåtelse betyder det att du inte kan få några nyhetsbrev via e-post från Arla. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke, kommer detta inte att påverka lagligheten av behandlingen innan den återkallas.

Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår sekretesspolicy. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Jag godkänner härmed behandlingen av mina personuppgifter enligt ovan.