Kosläpp 2019

Strömma Naturbrukscentrum – Sätila

5 maj klockan 10:00

Korna släpps 11:30

Strömma

511 99 Sätila

Vägbeskrivning

Följ skyltar från väg 156 till Strömmasskolan.

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.30. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren.

Arla bjuder på kall mjölk och bullar.

Parkering
Kostar 20 kr i form av parkeringslotteri.

Övriga aktiviteter

  • Guidad visning av skolans djurstallar
  • Uppvisningar och demonstrationer av djur och maskiner
  • Kaffeservering
  • Med mera

Om gården

Strömma är en herrgård som varit lantbruksskola/naturbruksgymnasium i 100 år. Ägare sedan drygt två år är Hushållningssällskapet i Sjuhärad. Mjölkproduktionen lades ner helt 2015 när förra ägaren bestämt sig för att avveckla och lägga ned skolan. De nya ägarna bestämde sig för att starta om med mjölkproduktion och den kom igång igen 1/11-2018. Nu är det cirka 50 kor och lika många ungdjur och kalvar, men det ska bli cirka 70 kor och lika många ungdjur när utbyggnaden av besättningen är klar. På skolan finns även får, lamm, hästar, höns, kaniner, gnagare, en rad med olika fåglar och fiskar samt även reptiler. Fåren och all växtodling bedrivs ekologisk, mjölkproduktionen är konventionell. I framtiden kommer det att odlas mer egna grönsaker och det kommer även att bli grisar på skolan.

Anmäl dig till kosläppet

VIKTIG INFORMATION

Jag har läst och accepterar villkoren.

Ja, jag vill få Arla Foods nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ca. 14 gånger om året och innehåller recept och tips samt erbjudanden om nya produkter.

Arla Foods AB vill gärna skicka nyhetsbrev via e-post med inspiration, nyheter och erbjudanden. För dessa ändamål samlar vi in följande personliga uppgifter från dig:

  • Kontaktinformation
  • Läsbeteende av nyhetsbreven

Det är frivilligt att ge oss tillstånd att samla in och behandla dina personuppgifter. Om du inte vill ge oss tillåtelse betyder det att du inte kan få några nyhetsbrev via e-post från Arla. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke, kommer detta inte att påverka lagligheten av behandlingen innan den återkallas.

Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår sekretesspolicy. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Jag godkänner härmed behandlingen av mina personuppgifter enligt ovan.