Kosläpp 2024

Sörgården Öhm – Skövde

1 maj klockan 10:00

Korna släpps 11:00

Öm Sörgården 1

541 36 Skövde

Vägbeskrivning

Väg 26 förbi Volvo östras infart, kör 1 km, sväng höger på Varolavägen, kör drygt 1 km, sväng höger på Risavägen, andra gården på höger sida.

Datum passerat

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar!

Vi erbjuder även provsmakning av vår egna Sörgårdsmjölk och naturella yoghurt, samt specialerbjudanden i gårdsbutiken. Läs mer om gården på vår hemsida
sorgardsmjolk.se

Parkering
Parkeringen sköts av Öhms Bygdegårdsförening och kostar 20 kr.

Länk till gården: https://www.arla.se/event-sponsring/koslapp/vastra-gotaland/sorgarden-ohm-skovde/

Sörgården Öhm är en släktgård sedan 1903 som från 2008 har ekologisk KRAV-certifierad produktion med leverans av EKO-mjölk till Arla. Vi som driver gården är Robert och Anne-Berit Fredriksson. Här finns 85 kor som mjölkas i robot samt 70 ungdjur.

Huvuddelen av fodret till djuren produceras på gården och sammanlagt brukar vi 350 hektar. Vi har tre anställda som heter Rickard, Mathias och Patrik. På gården har vi sedan 2016 ett gårdsmejeri och gårdsbutik där vi säljer en liten del av mjölkproduktionen, som vår egen Sörgårdsmjölk och yoghurt i glasflaska som återanvänds igen och igen. Vår egna mjölk och yoghurt är pastöriserad men inte homogeniserad.

Under 2020 installerade vi solceller på lagårdstaket och taket till verkstaden. Solcellerna levererar i stort sett lika mycket elektricitet som gården förbrukar