Kosläpp 2023

Östlings Gård – Kovland

20 maj klockan 09:00

Korna släpps 12:00

Rösåsen 107

860 25 Kovland

Gården öppnar klockan 09.00 och korna släpps ut på betet klockan 12.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Parkering

Arrangeras av Sättna-scouterna och kostar 20 kr.

Länk till gården: https://www.arla.se/event-sponsring/koslapp/vasternorrland/ostlings-gard--kovland/

Om gården

Jag, Svenne, driver gården tillsammans med mina bröder Jan och Mats sen 2008, efter att ha tagit över efter våra föräldrar. 2008 byggde vi en ny ladugård som vi driver med cirka 130 årskor i robotmjölkning. Vi har ett totalt antal djur på cirka 290 stycken och brukar runt 300 hektar.

Vi är en stor familj med sex underbara barn, två bonusbarn och en sambo som förgyller livet. Sedan har vi anställda i ladugården, Nora och Henny. Utöver dem så har vi tre anställda som jobbar helger och en del vardagar. Och man får inte glömma vår alltiallo "Denta", som gör det mesta på gården, samt Isak som blandar foder.

Unikt för oss är att vi jobbar som en stor familj som satsar på familjärt och kärlek till djuren. Framtiden ser vi ljust på då vi har som mål inom en snar framtid att byta robotar, samt byta belysning i stallet till mer miljövänligt.

Anmäl dig till kosläppet

VIKTIG INFORMATION

Jag har läst och accepterar villkoren.

Ja, jag vill få Arla Foods nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ca. 14 gånger om året och innehåller recept och tips samt erbjudanden om nya produkter.

Arla Foods AB vill gärna skicka nyhetsbrev via e-post med inspiration, nyheter och erbjudanden. För dessa ändamål samlar vi in följande personliga uppgifter från dig:

  • Kontaktinformation
  • Läsbeteende av nyhetsbreven

Det är frivilligt att ge oss tillstånd att samla in och behandla dina personuppgifter. Om du inte vill ge oss tillåtelse betyder det att du inte kan få några nyhetsbrev via e-post från Arla. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke, kommer detta inte att påverka lagligheten av behandlingen innan den återkallas.

Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår sekretesspolicy. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Jag godkänner härmed behandlingen av mina personuppgifter enligt ovan.

)