Kosläpp 2024

Östlings Gård – Kovland

25 maj klockan 08:00

Korna släpps 12:00

Rösåsen 107

860 25 Kovland

Fullbokat!

Gården öppnar klockan 08.00 och korna släpps ut på betet klockan 12.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Parkering

Arrangeras av Sättna-scouterna och kostar 20 kr.

Länk till gården: https://www.arla.se/event-sponsring/koslapp/vasternorrland/ostlings-gard--kovland/

Om gården

Jag, Svenne, driver gården tillsammans med mina bröder Jan och Mats sen 2008, efter att ha tagit över efter våra föräldrar. 2008 byggde vi en ny ladugård som vi driver med cirka 130 årskor i robotmjölkning. Vi har ett totalt antal djur på cirka 290 stycken och brukar runt 300 hektar.

Vi är en stor familj med sex underbara barn, två bonusbarn och en sambo som förgyller livet. Sedan har vi anställda i ladugården, Nora och Thea. Utöver dem så har vi tre anställda som jobbar helger och en del vardagar. Och man får inte glömma vår alltiallo Isak.

Unikt för oss är att vi jobbar som en stor familj som satsar på familjärt och kärlek till djuren. Framtiden ser vi ljust på då vi har som mål inom en snar framtid att byta robotar, samt byta belysning i stallet till mer miljövänligt.