Kosläpp 2019

Lövsätt 120 – Kovland

12 maj klockan 11:00

Korna släpps 13:00

Lövsätt 120

860 25 Kovland

Vägbeskrivning

Från Sundsvall kör väg 86 ca 13 km, sväng av mot Lövsätt och Sättna kyrka, fortsätt 1 km och sedan ligger gården rakt upp i backen.

Gården öppnar klockan 11.00 och korna släpps ut på betet klockan 13.00.

Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. 
Glöm inte att anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Övriga aktiviteter
Försäljning av korv och hamburgare.

Parkering
Glöm inte kontanter, parkeringen kostar 20 kr.

Gården har en unik historia och dess läge sägs vara den första bosättningen för boskapsskötsel i Lövsätt. Lövsätt har varit i släktens ägo sedan 1600-talet. I dag ägs och sköts den av Hans Häggkvist med medhjälpare. Lövsätt är en av de första gårdarna i Medelpad som certifierades enligt Kravs regler för djurhållning och produktion av mjölk.

På gården finns 40-60 mjölkkor, plus kvigor och kalvar samt en tjur. Dessutom finns ett antal gårdskatter och lite andra djur. Genom Arla Minior tar gården årligen emot ett antal barn som får lära sig mer om var maten kommer ifrån och hur en gård sköts.

Anmäl dig till kosläppet

VIKTIG INFORMATION

Jag har läst och accepterar villkoren.

Ja, jag vill få Arla Foods nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ca. 14 gånger om året och innehåller recept och tips samt erbjudanden om nya produkter.

Arla Foods AB vill gärna skicka nyhetsbrev via e-post med inspiration, nyheter och erbjudanden. För dessa ändamål samlar vi in följande personliga uppgifter från dig:

  • Kontaktinformation
  • Läsbeteende av nyhetsbreven

Det är frivilligt att ge oss tillstånd att samla in och behandla dina personuppgifter. Om du inte vill ge oss tillåtelse betyder det att du inte kan få några nyhetsbrev via e-post från Arla. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke, kommer detta inte att påverka lagligheten av behandlingen innan den återkallas.

Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår sekretesspolicy. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Jag godkänner härmed behandlingen av mina personuppgifter enligt ovan.