Kosläpp 2024

Uppsala yrkesgymnasium Jälla – Uppsala

11 maj klockan 09:00

Korna släpps 11:00

Jälla Gård

755 94 Uppsala

Vägbeskrivning

Ta av från E4:an vid Uppsala N mot Östhammar väg 288. Uppsala yrkesgymnasium Jälla ligger 6 km utanför Uppsala. Information om bussförbindelse längre ned.

Datum passerat

Gården öppnar klockan 09.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se våra vårystra kor, gå gärna vår tipspromenad. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Så, glöm inte anteckna ditt namn och din adress på tipslappens baksida.

Passa också på att njuta av mjölk och en bulle. Arla bjuder!

Parkering arrangeras av Uppsala yrkesgymnasium Jälla.

Länk till gården: https://www.arla.se/event-sponsring/koslapp/uppsala/yrkesgymnasium-jalla/

Bussförbindelse
Det tar ca 15 minuter att åka buss från centrala Uppsala. Sträckan Uppsala - Jälla trafikeras av buss nr 886. Bussen utgår från busstationen och tar ca 10-15 minuter.

Om gården

Vi som sköter gården är elever och personal på Uppsala yrkesgymnasium Jälla. Gården omfattar arrenden på över 350 hektar odlad jord och 200 hektar skog. Vi har plats för cirka 130 kor i ladugården. Hästhållningen på gården omfattar 12 hästar. Vi är till stor del självförsörjande när det gäller foder. Men utan eleverna skulle det aldrig gå att sköta allt det här – och det är ju det som är det fina med Jälla.