Kosläpp 2019

Uppsala yrkesgymnasium Jälla – Uppsala

11 maj klockan 09:00

Korna släpps 11:00

Jällagymnasiet Jälla gård

755 94 Uppsala

Vägbeskrivning

Ta av från E4:an vid Uppsala N mot Östhammar väg 288. Jällagymnasiet ligger 6 km utanför Upssala. Information om bussförbindelse längre ned.

Datum passerat

Gården öppnar klockan 09.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se våra vårystra kor, gå gärna vår tipspromenad. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Så, glöm inte anteckna ditt namn och din adress på tipslappens baksida.

Passa också på att njuta av mjölk och en bulle. Arla bjuder!

Bussförbindelse
Det tar ca 15 minuter att åka buss från centrala Uppsala. Sträckan Uppsala - Jälla trafikeras av buss nr 886. Bussen utgår från busstationen och tar ca 10-15 minuter.

Om gården

Vi som sköter gården är elever och personal på Uppsala yrkesgymnasium Jälla. Gården omfattar arrenden på över 350 hektar odlad jord och 200 hektar skog. Vi har plats för ca 130 kor i ladugården och har två stutar. Hästhållningen på gården omfattar 11 hästar. Vi är till stor del självförsörjande när det gäller foder. Men utan eleverna skulle det aldrig gå att sköta allt det här – och det är ju det som är det fina med Jälla.