Kosläpp 2019

Lövsta lantbruksforskning, SLU – Uppsala

4 maj klockan 09:00

Korna släpps 11:00

Funbo-lövsta 27

755 97 Uppsala

Vägbeskrivning

Väg 282 mot Almunge 2 km, ta höger vid skylten ”Nationellt Forskningscentrum lantbrukets djur”, kör sedan 3 km.

Gården öppnar klockan 09.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Övriga programpunkter

  • Aktuell forskning på SLU - våra forskare finns på plats och berättar 9-14.
  • Möjlighet att besöka visningsläktaren och se hur korna har det inne i stallet.
  • Inspektera traktorer från maskinparken på nära håll.

Parkering
Parkeringen sköts av gårdspersonalen och kostar inget.

Lövsta är en av gårdarna där Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, bedriver forskning om lantbrukets djur. Förutom forskning och utbildning drivs Lövsta som ett vanligt lantbruk med djuruppfödning och odling av foder och spannmål. På gården finns 270 kor och 110 grisar. Till gården hör 1300 hektar och här jobbar totalt 30 personer.

Lövsta invigdes 2012 och räknas som en av Europas modernare anläggningar. På Lövsta finns en biogasanläggning som förser hela gården med värme och elektricitet.

Anmäl dig till kosläppet

VIKTIG INFORMATION

Jag har läst och accepterar villkoren.

Ja, jag vill få Arla Foods nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ca. 14 gånger om året och innehåller recept och tips samt erbjudanden om nya produkter.

Arla Foods AB vill gärna skicka nyhetsbrev via e-post med inspiration, nyheter och erbjudanden. För dessa ändamål samlar vi in följande personliga uppgifter från dig:

  • Kontaktinformation
  • Läsbeteende av nyhetsbreven

Det är frivilligt att ge oss tillstånd att samla in och behandla dina personuppgifter. Om du inte vill ge oss tillåtelse betyder det att du inte kan få några nyhetsbrev via e-post från Arla. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke, kommer detta inte att påverka lagligheten av behandlingen innan den återkallas.

Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår sekretesspolicy. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Jag godkänner härmed behandlingen av mina personuppgifter enligt ovan.