Kosläpp 2018

Backa Kårsta – Vallentuna

6 maj klockan 10:00

Korna släpps 11:00

Backa Kårsta

186 96 Vallentuna

Vägbeskrivning

Roslagsbanan är avstängd pga. reparationsarbeten. Det går ersättningsbussar från Danderyd, Täby och Vallentuna mot Kårsta. Ta bilen om möjligt och parkerar vid gården. Läs mer nedan.

Datum passerat

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Ta sig hit

Roslagsbanan är avstängd på grund av reparationsarbeten och kommer inte vara i trafik under detta datum. Det går ersättningsbussar från Danderyd, Täby och Vallentuna mot Kårsta och finns att hitta i SL reseplanerare. Dessa bussar går enligt tidtabell och har en begränsad kapacitet jämfört med tåg.

Vi rekommenderar därför att du om möjligt tar bil och parkerar vid gården. Väljer du att åka kollektivt så planera din resa i god tid och förbered er på att det kommer att vara extremt fullt på bussarna och risk för att ni inte kommer med den avgång som ni har planerat.

Beskrivning av gården

Vi som driver gården heter Johan, Karin och Ludde. Döttrarna Fanny, Anna och Caroline hjälper tid när de har tid. Gården är från början av 1800-talet och har funnits i familjen Lindgrens ägo i fem generationer. På gården finns 120 mjölkkor, ca 20 kalvar och 3 hästar. Dessutom finns 100 ungdjur i vår nybyggda ungdjursladugård.

Till Backa hör 460 hektar åker. 280 hektar skog och 60 hektar bete.