Kosläpp 2024

Backa Kårsta – Vallentuna

28 apr klockan 10:00

Korna släpps 11:00

Backa Gård 5

186 96 Vallentuna

Vägbeskrivning

Om du har möjlighet så ta gärna tåget hem till oss. Roslagsbanan från Stockholm östra till Kårsta station. Gården ligger bara några hundra meter från stationen. Från E18: åk genom Kårsta och följ sedan skyltar till gården.

Datum passerat

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Länk till gården: www.arla.se/event-sponsring/koslapp/stockholm/backa-karsta-vallentuna/

Om gården

Vi som driver gården heter Johan och Karin Lindgren. Till vår hjälp har vi en heltidsanställd och några på deltid. Barnen Ludde, Fanny, Anna och Caroline hjälper till när de har tid. Gården är från början av 1800-talet och har funnits i familjens ägo i fem generationer.

På gården finns 120 mjölkkor, ca 20 kalvar och 3 hästar. Dessutom finns 100 ungdjur på vår andra gård Braheberg som ligger 1 mil norrut. Till Backa hör 460 hektar åker, 280 hektar skog och 60 hektar bete.