Kosläpp 2019

Öknaskolan – Tystberga

11 maj klockan 10:00

Korna släpps 11:00

Sörmlands Naturbruk

611 99 Tystberga

Vägbeskrivning

Från E4:an från Nyköping, avfart 135, Tystberga, tag höger mot Södertälje, vid stoppskylt tag höger mot Södertälje, tag vänster vid skylt mot Öknaskolan.

Välkommen till kosläpp på Öknaskolan! Gården öppnar kl. 10.00 och stänger 14.00. Parkeringen öppnar kl. 9.00. För den som vill handla blommor är vårt växthus öppet kl.10.00-13.00. Korna släpps ut ca 11.00.

Vi passar samtidigt på att ha Öppet Hus för den som är nyfiken på vad det innebär att plugga på naturbruksprogrammet. I år kommer vi tyvärr att hålla vår ladugård och djurhus stängda för besökare. Vi erbjuder möjlighet att ta en åktur med traktorskjuts. Runt gården kommer du kunna spela naturbingo, hitta alla djuren och gårdsföremålen på din talong!

Vi samarbetar med Arla som bjuder på mjölk och bulle. Bredvid den gamla brandstationen finns det försäljning av kaffe och korv. För den som önskar står det givetvis fritt att ta med sig egen picknick-korg att avnjutas i gröngräset. Väl mött i maj!

Öknaskolan startades 1947 men gårdens historia sträcker sig ända tillbaka till 1500-talet. Idag läser ca 260 elever naturbruksprogrammet hos oss. Våra inriktningar är Lantbruk, Trädgård, Djur, Häst, Jakt- och viltvård samt Naturvetenskap.

Öknaskolan ingår tillsammans med Nynäs slott & naturreservat i Sörmlands Naturbruk. På våra gemensamma 650 hektar betes- och åkermarker bedriver vi ekologisk produktion och har på Ökna ca 65 mjölkkor och på Nynäs ca 180 dikor. Sörmlands Naturbruk ägs av Landstinget Sörmland. På Nynäs arrangerar vi en rad olika aktiviteter inom mat, kultur och rekreation varje sommarsäsong. Med våra båda verksamheter ser vi oss som ett grönt kompetenscentrum.

Skolan har öppet hus, men ladugården är stängd p.g.a. smittorisk, dock kan man hälsa på i vårt Djurhus.

Anmäl dig till kosläppet

VIKTIG INFORMATION

Jag har läst och accepterar villkoren.

Ja, jag vill få Arla Foods nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ca. 14 gånger om året och innehåller recept och tips samt erbjudanden om nya produkter.

Arla Foods AB vill gärna skicka nyhetsbrev via e-post med inspiration, nyheter och erbjudanden. För dessa ändamål samlar vi in följande personliga uppgifter från dig:

  • Kontaktinformation
  • Läsbeteende av nyhetsbreven

Det är frivilligt att ge oss tillstånd att samla in och behandla dina personuppgifter. Om du inte vill ge oss tillåtelse betyder det att du inte kan få några nyhetsbrev via e-post från Arla. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke, kommer detta inte att påverka lagligheten av behandlingen innan den återkallas.

Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår sekretesspolicy. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Jag godkänner härmed behandlingen av mina personuppgifter enligt ovan.