Kosläpp 2019

Järngården – Vreta Kloster

11 maj klockan 09:00

Korna släpps 11:00

Vretagymnasiet, Järngården 3

590 76 Vreta Kloster

Vägbeskrivning

Vretagymnasiet ligger drygt 10 km nordväst om Linköping. Se länk längre ned för mer utförlig vägbeskrivning.

Gården öppnar klockan 09.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Övriga aktiviteter
Vretagymnasiet visar upp valda delar av utbildningar inom jordbruk, djur,skog, häst, maskin och transport m.m.

Järngården brukas av Vreta Utbildningscentrum och ägs av Region Östergötland. Här studerar i dag ca 400 gymnasieelever och ca 130 vuxenelever inom jord, skog, häst, djur, maskin och transportinriktning. Skoljordbruket bedrivs på ca 270 hektar åker och 70 hektar bete, varav 20 hektar i ekologisk odling. På gården finns cirka 100 mjölkkor samt ungdjur, 15 tackor och 65 hästar. Här finns även ett forskningsstall för höns som hyrs av Linköpings Universitet, men drivs i samarbete med Vreta Utbildningscentrum. Det mesta av djurens foder odlas på Järngården i form av spannmål och vallfoder. Skolans elever är med och jobbar med den dagliga skötseln av djuren.

Se vår webbplats för närmare vägbeskrivning.

Anmäl dig till kosläppet

VIKTIG INFORMATION

Jag har läst och accepterar villkoren.

Ja, jag vill få Arla Foods nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ca. 14 gånger om året och innehåller recept och tips samt erbjudanden om nya produkter.

Arla Foods AB vill gärna skicka nyhetsbrev via e-post med inspiration, nyheter och erbjudanden. För dessa ändamål samlar vi in följande personliga uppgifter från dig:

  • Kontaktinformation
  • Läsbeteende av nyhetsbreven

Det är frivilligt att ge oss tillstånd att samla in och behandla dina personuppgifter. Om du inte vill ge oss tillåtelse betyder det att du inte kan få några nyhetsbrev via e-post från Arla. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke, kommer detta inte att påverka lagligheten av behandlingen innan den återkallas.

Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår sekretesspolicy. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Jag godkänner härmed behandlingen av mina personuppgifter enligt ovan.