Kosläpp 2024

Östra sågen – Laxå

4 maj klockan 10:00

Korna släpps 11:00

Östra sågen 1

695 91 Laxå

Vägbeskrivning

Från Örebro: Strax innan Laxå, sväng vänster mot Svinnersta. Efter ca 1,5 km så står det Östra Sågen till vänster, sväng och följ vägen tills du ser gården (ca 900 m). Från Göteborg: 5 km utanför Laxå sväng höger mot Svinnersta. Sen samma beskrivning som ovan.

Datum passerat

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på mjölk och bullar.

Övriga aktiviteter

  • Ponnyridning
  • Provsitt i traktorn
  • EKEBY idrottsförening F12 säljer korv
  • Öistein sponsrar med kaffe
  • Försäljning av ägg och kalvdans

Parkering

Sköts av Östra Sågens ponnyförening, 20 kr.

Länk till gården:https://www.arla.se/event-sponsring/koslapp/orebro/ostra-sagen-laxa/

Om gården

Gården, som nyligen ställde om till ekologisk, har gått i släkten sedan 1941. Idag ägs och drivs den av Bengt och Ingmarie Melin. Här finns 70 mjölkkor och cirka 75 ungdjur. Andra djur på gården är hund, katter, kaniner, höns, ankor och hästar. Vi har Gotlandsruss uppfödning. Till gården hör 115 hektar åker och bete samt cirka 130 hektar skog. På gården finns även en liten stuga till uthyrning för alla som vi uppleva hur det är att bo på bondgård. Gå gärna in på vår Facebook-sida – Östra Sågen.