Livekosläpp width=Se vårt digitala kosläpp i efterhand!

I år har vi livesänt tre av våra kosläpp. Tack till alla bönder, tittare och kossor som gjorde det möjligt! Du hittar alla avsnitt i efterhand här.

Avsnitt 1 i Halland

Avsnitt 2 i Södermanland

Avsnitt 3 i Hälsingland

Kan jag se kosläppen i efterhand?

Vi är så glada att kunna svara "ja, det kan du!" på den frågan. Du hittar alla tre livekosläpp här (sidan du är på just nu alltså).

Men det vanliga kosläppet då?

Korna kommer skutta ut som vanligt, men tyvärr utan besökare. Årets kosläpp är inställt på grund av coronasmittan. För alla som vill uppleva det mysiga vårtecknet på ett lite annorlunda sätt kommer vi livesända kosläppet.

Under femton år har Arlabönderna bjudit in till kosläpp. En folkfest för hela familjen och ett tillfälle att träffa mjölkbönder, ställa frågor och se hur det fungerar på en gård.

Arla har följt utvecklingen kring coronasmittan. Nu när offentliga sammankomster med fler än 50 deltagare inte längre är tillåtna så är vi tyvärr tvungna att ställa in samtliga kosläpp. Detta då kosläppen vanligtvis lockar mellan 1 000–10 000 besökare per gård.

Jag såg ett mjölkpaket där ni pratade om det vanliga kosläppet. Är inte det lite konstigt?

Jo, vi håller med! Anledningen är att vi designar och trycker mjölkpaketen flera månader innan de äntligen hamnar i din hand. "Snabba ändringar" och "förpackningar" används därför sällan i samma mening. Vi får se det från den ljusa sidan – nu hittade du hit!

Tack till alla konditorier och

bullar -älskare!

Nu har vi delat ut vårens sista gratisbullar. Hann du inte få någon bulle? Baka vår kosläppsbulle!

Läs mer om gratisbullarna

Avsnitt 1 – Halland

Avsnitt 2 - Söderman­land

Avsnitt 3 – Hälsing­land