Kosläpp 2024

Rugstorps Lantgård – Rockneby

1 maj klockan 10:00

Korna släpps 11:00

Rugstorps Gård 115

395 95 Rockneby

Vägbeskrivning

Utmed vägen mellan Ålem och Bäckebo.

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Parkering
Byns intresseföening har hand om parkeringen som kostar 30 kr.

Övriga aktiviteter
Vårt gårdscafé och gårdsbutik är öppet mellan 09.30–15.00.  Enklare matservering utöver caféet finns. Säsongspremiär för gårdens glass!

Länk till gården: www.arla.se/event-sponsring/koslapp/kalmar/rugstorps-lantgard-rockneby/

Om gården

Rugstorps Lantgård är ett familjejordbruk som varit i släkten i sex generationer (sedan 1852). Gården ägs och drivs av Örjan och Ingeli Ivansson och två söner. På lantgården finns 65 kor som mjölkas med mjölkrobot i öppen lösdrift. 

2022 byggdes ett stall för amkor med solfångare på taket för att göra gården självförsörjande på el. Det finns också ett 100-tal tackor. Gården brukar 200 hektar åker, 50 hektar bete och 260 hektar skog. Vi har en gårdsbutik med café, bageri, mejeri samt ställplatser och Glamping.

Vi finns på Facebook och Instagram.

Anmäl dig till kosläppet

VIKTIG INFORMATION

Jag har läst och accepterar villkoren.

Ja, jag vill få Arla Foods nyhetsbrev. Nyhetsbrevet innehåller recept och tips, erbjudanden om nya produkter, information om kommande events samt andra nyheter från Arla.

Arla Foods AB vill gärna skicka nyhetsbrev via e-post med inspiration, nyheter och erbjudanden. För dessa ändamål samlar vi in följande personliga uppgifter från dig:

  • Kontaktinformation
  • Läsbeteende av nyhetsbreven

Det är frivilligt att ge oss tillstånd att samla in och behandla dina personuppgifter. Om du inte vill ge oss tillåtelse betyder det att du inte kan få några nyhetsbrev via e-post från Arla. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke, kommer detta inte att påverka lagligheten av behandlingen innan den återkallas.

Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår sekretesspolicy. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Jag godkänner härmed behandlingen av mina personuppgifter enligt ovan.

)