Kosläpp 2019

Rugstorps Lantgård – Rockneby

9 feb klockan 09:00

Rugstorps Gård 115

395 95 Rockneby

Vägbeskrivning

Utmed vägen mellan Ålem och Bäckebo.

Datum passerat

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Parkering
Kostar 20:- och sköts av Byns intresseförening.

Övriga aktiviteter
Under dagen kommer vårt gårdscafé och gårdsbutik vara öppet mellan 09.30–16.00. Det kommer även finnas enklare matservering utöver caféet samt möjlighet till åktur med häst och vagn.

Om gården

Rugstorps Lantgård är ett familjejordbruk som varit i släkten i sex generationer (sedan 1852). Gården ägs av familjen Ivansson som består av Örjan och Ingeli och deras fem barn. På lantgården finns 65 kor som mjölkas med mjölkrobot i öppen lösdrift. Det finns också ett 100-tal tackor. Till gården hör 200 hektar åker, 50 hektar bete och 260 hektar skog. Här finns även en gårdsbutik med café och bageri. Rugstorps Lantgård ingår i "Bo på Lantgård" och finns på Facebook.