Kosläpp 2018

Råshult – Vimmerby

5 maj klockan 10:00

Korna släpps 13:00

Råshult 124

598 94 Vimmerby

Vägbeskrivning

Mellan Toverum och Blackstad. Sväng mot Locknevi. Kör ca 5 km.

Datum passerat

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 13.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Övriga aktiviteter

Klockan 11.00 uppträder Elin Namnieks med både eget material och allsång! Elin Namnieks startade sin karriär mitt ute i ingenstans, i Locknevi, långt inne i de småländska skogarna. 2015 blev hon upptäckt av två producenter i Los Angeles som hon senare släppte sin EP All I Wanted to Say med. Den 26 januari 2018, släppte hon singeln "Got No Time" som är den första av flertalet låtar som kommers släppas under våren och vara grunden till en sommarturné. Kom och se henne på kosläppet på Råshult!

Parkering
FBSK:s damlag har hand om parkeringen – 40 kr/bil.

Råshult är en släktgård från 1913 som varit i släkten i fyra generationer. Sedan 2001 ägs och drivs gården av Jonas och Ulrica Uhre med barnen Linn och Felix. På gården jobbar även Maggan och Vanja.

På gården finns 50 mjölkkor, ca 80 ungdjur och lite höns, kaniner och katter. Korna går ute på bete dygnet runt från första lördagen i maj till början av oktober. Två gånger om dagen kommer de in för att mjölkas. Hos oss mjölkar en ko i snitt 33 liter/dygn. På tillhörande åkrar odlas vall och foderkorn.