Kosläpp 2019

Råshult – Vimmerby

5 maj klockan 10:00

Korna släpps 11:00

Råshult 124

598 94 Vimmerby

Vägbeskrivning

Mellan Toverum och Blackstad. Sväng mot Locknevi. Kör ca 5 km.

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Parkering
FBSK:s damlag har hand om parkeringen – 40 kr/bil.

Råshult är en släktgård från 1913 som varit i släkten i fyra generationer. Sedan 2001 ägs och drivs gården av Jonas och Ulrica Uhre med barnen Linn och Felix. På gården jobbar även Maggan och Vanja.

På gården finns 50 mjölkkor, ca 80 ungdjur och lite höns, kaniner och katter. Korna går ute på bete dygnet runt från första lördagen i maj till början av oktober. Två gånger om dagen kommer de in för att mjölkas. Hos oss mjölkar en ko i snitt 33 liter/dygn. På tillhörande åkrar odlas vall och foderkorn.

Anmäl dig till kosläppet

VIKTIG INFORMATION

Jag har läst och accepterar villkoren.

Ja, jag vill få Arla Foods nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ca. 14 gånger om året och innehåller recept och tips samt erbjudanden om nya produkter.

Arla Foods AB vill gärna skicka nyhetsbrev via e-post med inspiration, nyheter och erbjudanden. För dessa ändamål samlar vi in följande personliga uppgifter från dig:

  • Kontaktinformation
  • Läsbeteende av nyhetsbreven

Det är frivilligt att ge oss tillstånd att samla in och behandla dina personuppgifter. Om du inte vill ge oss tillåtelse betyder det att du inte kan få några nyhetsbrev via e-post från Arla. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke, kommer detta inte att påverka lagligheten av behandlingen innan den återkallas.

Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår sekretesspolicy. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Jag godkänner härmed behandlingen av mina personuppgifter enligt ovan.