Kosläpp 2019

Lörstad Gård – Blackstad

27 apr klockan 10:00

Korna släpps 11:00

Lörstad 1

590 94 Blackstad

Vägbeskrivning

Från Västervik/Gamleby: kör från Gamleby mot Hallingeberg ca 18km, gården på höger sida. Från Vimmerby: tag av vid Toverum mot Blackstad. I Blackstad sväng höger mot Gamleby, efter ca 2km är gården på vänster sida.

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. 
Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Om gården

Lörstad gård är ett familjejordbruk som sedan 1999 ägs av bröderna Magnus och Per Svensson. Tillsammans med sina familjer driver de gården. Lörstad har varit i släkten sedan 1959 när farfar och farmor Otto och Agnes Svensson arrenderade gården.

I det moderna mjölkstallet finns 130 mjölkkor som har fri tillgång till en mix av gräs, halm, spannmål och proteinfoder. En foderrobot scannar av foderbordet två gånger per timma för att kontrollera om det fattas foder. Saknas det foder fyller den på sig själv med rätt blandning och delar ut där det är tomt.

På Lörstad gård lever korna i ett fritt system och går ut och in i stallet som de vill. En del av korna är i hagen, en del vilar, äter eller låter sig mjölkas i någon av de två mjölkningsrobotarna.

Anmäl dig till kosläppet

VIKTIG INFORMATION

Jag har läst och accepterar villkoren.

Ja, jag vill få Arla Foods nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ca. 14 gånger om året och innehåller recept och tips samt erbjudanden om nya produkter.

Arla Foods AB vill gärna skicka nyhetsbrev via e-post med inspiration, nyheter och erbjudanden. För dessa ändamål samlar vi in följande personliga uppgifter från dig:

  • Kontaktinformation
  • Läsbeteende av nyhetsbreven

Det är frivilligt att ge oss tillstånd att samla in och behandla dina personuppgifter. Om du inte vill ge oss tillåtelse betyder det att du inte kan få några nyhetsbrev via e-post från Arla. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke, kommer detta inte att påverka lagligheten av behandlingen innan den återkallas.

Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår sekretesspolicy. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Jag godkänner härmed behandlingen av mina personuppgifter enligt ovan.