Kosläpp 2022

Brokagärde Ekogård – Nybro

24 apr klockan 10:00

Korna släpps 11:00

Brokagärde 133

382 94 Nybro

Vägbeskrivning

Ifrån Madesjö Kyrka följer man Hermanstorpvägen i 2,5 km. På vänster sida ligger gården med ett vitt bonadshus. Följ parkeringsanvisningarna.

Datum passerat

Denna dag får ni se våra glada kor springa ut i vårsolen samt smaka på gårdens nya ostkaka.

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren.

Arla bjuder på mjölk och bulle. Bullarna kommer ifrån det lokala caféet Sandbergs Konditori.

Övriga aktiviteter

  • Maskiner för barnen att sitta i.
  • Rundvandring på gården för alla som vill.
  • Till försäljning finns Brokagärdes Ostkaka, Bosgårdens Tulpaner, Ponnyridning för barnen och maskiner att beskåda. Observera att man betalar med Swish.

Parkering
Madesjö IF – 20kr
Cykel är gratis och miljövänligt

Länk till gården: www.arla.se/event-sponsring/koslapp/kalmar/brokagarde-ekogard-nybro/

Om gården

Gården, som ligger i utkanten av Nybro, bedrivs av familjen Andersson i tre generationer. Förutom farfar Ingmar, ägare Per-Olof och sonen Johan Andersson arbetar en anställd på gården för att tillsammans sköta 120 mjölkande kor. Ladugården bygdes 1997 och har bedrivits ekologiskt sedan 2006. Vi är den enda ekologiska mjölkgården i Nybro kommun.

I framtiden kommer gården att fortsätta bedriva ekologiskt och det kommer att satsas ännu mer på bättre kokomfort. Den yngre generationen drömmer om en mjölkrobot. På Brokagärde Ekogård är ekologisk mjölk en självklarhet. Vi brinner för att jobba tillsammans med naturen, att främja bilogisk mångfald och skapa näringsrik mjölk.