Kosläpp 2019

Brokagärde Ekogård – Nybro

27 apr klockan 10:00

Korna släpps 11:00

Brokagärde 133

382 94 Nybro

Vägbeskrivning

Ifrån Madesjö Kyrka följer man Hermanstorpvägen i 2,5 km. På vänster sida ligger gården med ett vitt bonadshus. Följ parkeringsanvisningarna.

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren.

Arla bjuder på mjölk och bulle. Bullarna kommer ifrån det lokala caféet Sandbergs Konditori.

Övriga aktiviteter

  • Vid förbeställning kan man köpa gårdens egen ostkaka.
  • Maskiner för barnen att sitta i.
  • Rundvandring på gården för alla som vill.

Parkering
20 kr

Om gården

Gården, som ligger i utkanten av Nybro, bedrivs av familjen Andersson i tre generationer. Förutom farfar Ingmar, ägare Per-Olof och sonen Johan Andersson arbetar en anställd på gården för att tillsammans sköta 120 mjölkande kor. Ladugården bygdes 1997 och har bedrivits ekologiskt sedan 2006. Vi är den enda ekologiska mjölkgården i Nybro kommun. I framtiden kommer gården att fortsätta bedriva ekologiskt och det kommer att satsas ännu mer på bättre kokomfort. Den yngre generationen drömmer om en mjölkrobot.

Anmäl dig till kosläppet

VIKTIG INFORMATION

Jag har läst och accepterar villkoren.

Ja, jag vill få Arla Foods nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ca. 14 gånger om året och innehåller recept och tips samt erbjudanden om nya produkter.

Arla Foods AB vill gärna skicka nyhetsbrev via e-post med inspiration, nyheter och erbjudanden. För dessa ändamål samlar vi in följande personliga uppgifter från dig:

  • Kontaktinformation
  • Läsbeteende av nyhetsbreven

Det är frivilligt att ge oss tillstånd att samla in och behandla dina personuppgifter. Om du inte vill ge oss tillåtelse betyder det att du inte kan få några nyhetsbrev via e-post från Arla. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke, kommer detta inte att påverka lagligheten av behandlingen innan den återkallas.

Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår sekretesspolicy. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Jag godkänner härmed behandlingen av mina personuppgifter enligt ovan.