Kosläpp 2023

Stora Segerstad Naturbruksgymnasium – Reftele

23 apr klockan 08:00

Korna släpps 09:00

Stora Segerstad

333 76 Reftele

Vägbeskrivning

Skyltat från Reftele.

Datum passerat

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Övriga aktiviteter: 

  • Skolan visar upp sina verksamheter.
  • Aktiviteter och upplevelser för alla åldrar.
  • Barnens gård.
  • Utbildningsinformation.

Länk till gården: www.arla.se/event-sponsring/koslapp/jonkoping/stora-segerstad-naturbruksgymnasium-reftele/

Om gården

Stora Segerstad naturbrukscentrum har mer än 100 års erfarenhet av naturbruksutbildningar och idag utbildas våra gymnasieelever inom lantbruk, maskinmekanik, skogsbruk, naturturism och hund. Vi erbjuder även gymnasiesärskola inom skog, mark och djur och har olika utbildningar för vuxna.

På gården produceras mjölk, svin-, lamm- och nötkött. Här finns också verkstäder för reparation och underhåll av skolans breda maskinpark som används för växtodling och skogsbruk. Vårt geografiska läge med öppna odlingslandskap, sjöar och skogar skapar goda förutsättningar för att bedriva utbildningar inom skogsbruk, lantbruk, hund och naturturism. Stora Segerstad naturbrukscentrum är en del av Region Jönköpings län. Läs mer på vår hemsida.