Kosläpp 2019

Stockabäck – Tranås

4 maj klockan 09:30

Korna släpps 10:00

Stockabäck Mellangård 1

573 97 Tranås

Vägbeskrivning

På väg 133 genom Linderås står en skylt "Stockabäck 4" (jämte kyrkan). Följ vägen. Kör förbi bilverkstad och lite till så kommer du till Stockabäck.

Datum passerat

Gården öppnar klockan 09.30 och korna släpps ut på betet klockan 10.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare.

Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Gården i Stockabäck drivs av Karl-Johan och Naémi Andersson sedan 1999. Här finns 80 mjölkkor plus kalvar, kvigor och ungtjurar, totalt nästan 200 djur med katterna. 2008 byggde vi ny ladugård med en mjölkrobot. Vi odlar gräs och lite spannmål som blir till foder för djuren på vintern.

Vi jobbar båda på gården och har en anställd 2 dagar/vecka. Efter att kalvarna har fått sin mjölk finns det ca 2000 liter mjölk över varje dag som Arla hämtar och gör ost, filmjölk och yoghurt till dig. Vi har 4 barn som är mellan 9–16 år och som brukar åka på kalvläger varje år. Där får man lära sig att ta hand om en kalv/kviga, och träna så man kan leda den och visa upp den på ett bra sätt. Kalven ska klippas och stylas inför tävlingen. Det kallas för showmanship.