Kosläpp 2024

Vagle Lantbruk – Frösön

26 maj klockan 10:00

Korna släpps 11:00

Vagle 135

832 96 Frösön

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar, lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. 

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar. 

Länk till gården: https://www.arla.se/event-sponsring/koslapp/jamtland/vagla-lantbruk-froson/

Om gården

Vagle lantbruk ägs och drivs av Sven-Erik Eriksson och på gården jobbar 4-5 anställda. Här finns 150 mjölkkor och cirka 100 ungdjur. Kossorna mjölkas med hjälp av två mjölkrobotar och en tredje robot är under installation.Förutom kossor och kalvar finns det även katter på gården.

Gården brukar 320 hektar åker och bete samt cirka 75 hektar skog och har en egen biogasanläggning som förser gården med el och värme. Här odlas vall och spannmål för att vara så självförsörjande som möjligt. Man har även installerat solceller på ladugårdstaket som viktig del i hållbarhetsarbetet. Gården brukar även gamla naturbetesmarker som bidrar till hålla det gamla kulturlandskapet runt Peterson Bergers Sommarhagen samt runt naturreservat Ändsjön. 

Anmäl dig till kosläppet

VIKTIG INFORMATION

Jag har läst och accepterar villkoren.

Ja, jag vill få mejlutskick från Arla Foods. Våra nyhetsbrev innehåller recept och tips, erbjudanden om nya produkter, information om kommande events samt andra nyheter från Arla.

Arla Foods AB vill gärna skicka nyhetsbrev via e-post med inspiration, nyheter och erbjudanden. För dessa ändamål samlar vi in följande personliga uppgifter från dig:

  • Kontaktinformation
  • Läsbeteende av nyhetsbreven

Det är frivilligt att ge oss tillstånd att samla in och behandla dina personuppgifter. Om du inte vill ge oss tillåtelse betyder det att du inte kan få några nyhetsbrev via e-post från Arla. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke, kommer detta inte att påverka lagligheten av behandlingen innan den återkallas.

Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår sekretesspolicy. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Jag godkänner härmed behandlingen av mina personuppgifter enligt ovan.

)