Kosläpp 2023

Vagle Lantbruk – Frösön

4 jun klockan 08:00

Korna släpps 09:00

Vagle 135

832 96 Frösön

Datum passerat

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar, lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. 

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar. 

Länk till gården: https://www.arla.se/event-sponsring/koslapp/jamtland/vagla-lantbruk-froson/

Om gården

Vagle lantbruk ägs och drivs av Sven-Erik Eriksson och på gården jobbar 4-5 anställda. Här finns 150 mjölkkor och cirka 100 ungdjur. Kossorna mjölkas med hjälp av två mjölkrobotar och en tredje robot är under installation.Förutom kossor och kalvar finns det även katter på gården.

Gården brukar 320 hektar åker och bete samt cirka 75 hektar skog och har en egen biogasanläggning som förser gården med el och värme. Här odlas vall och spannmål för att vara så självförsörjande som möjligt. Man har även installerat solceller på ladugårdstaket som viktig del i hållbarhetsarbetet. Gården brukar även gamla naturbetesmarker som bidrar till hålla det gamla kulturlandskapet runt Peterson Bergers Sommarhagen samt runt naturreservat Ändsjön.